Waarom zou je nou als bedrijf of met je eigen onderneming een podcast starten? Dit zijn de vijf redenen waarom je vandaag nog kan beginnen

1. Deel jouw expertise over een merk of product in jouw branche en deel je ervaring met je doelgroep. En wordt daarmee een bekende in je vakgebied. 

2. Volgens een onderzoek van Markeffect uit december 2021, luistert nu 46% procent van de Nederlanders naar een podcast. Met een gemiddelde luistertijd van 100 minuten. Mensen luisteren naar een podcast voor een stuk entertainment, maar ook om verder te komen in hun vakgebied. 

3. Podcast is een mooi alternatief voor beeld of tekst. Het mooie van een podcast is dat het geluisterd wordt terwijl je luisteraar vaak iets anders aan het doen is: autorijden, reizen in het OV of juist nog even het laatste deel van de was weg werkt. 

4. Het realiseren van een podcast is erg eenvoudig. Door het uit te besteden of het zelf op te nemen en het laten bewerken en op Spotify te zetten. De kosten zijn in verhouding met video ook een stuk lager. Er zijn verschillende tools om je podcast overal op het internet te zetten.

5. Door persoonlijkheid aan je podcast toe te voegen geef jij je onderneming meer een gezicht achter het bedrijf. Luisteraars leren je bedrijf kennen en komen in contact met jou.